#VicsAtTheAO Dan žena i djevojčica: Wendy O’Connor | 26. siječnja 2023


26. siječnja 2023. | Tenis Viktorija

Wendy O’Connor je više od 30 godina trenirala u teniskom klubu Diamond Creek. Wendy je cijelu karijeru trenera tenisa u Diamond Creek Tennis Clubu. Wendy trenira juniore, tinejdžere i odrasle u raznim programima. Oni nude privatni trening, grupni trening, kardio treninge, Hot Shots i novouvedeni jedinstveni program Mum’s and Bubs.

Znajući što znači biti majka i održavati uravnotežen način života, Wendy je predstavila program podrške lokalnim majkama u tom području u sigurnom okruženju. Mum’s and Bubs nudi besplatno čuvanje djece, mjesto gdje mame mogu vidjeti svoje bebe na čuvanju.

“Mums and bubs je jedinstven program koji mi vodimo. Morate imati tim ljudi. Imamo glavnog trenera, nekoga tko brine o djeci i administratora tako da između nas troje, taj tim drži posao ide. Mnoge mame i njihove bebe dolaze tamo ako im je potrebno i mogu sići u bilo kojem trenutku, što pomaže mentalnom zdravlju znajući da su blizu.”

“Stvarno razumijemo kako bi se mogli osjećati. Možda su došli na tenis, možda su imali loše jutro s djecom i sve što je pošlo po zlu, ali oni idu na tenis i izlaze na teren i samo razmišljaju o tenisu i to je ono što nas zanima; ti si tu da se dobro provedeš.” Tu si da uživaš, možda ispustiš malo frustracije, a ono što mi onda činimo je da to učinimo zabavnim.”

Mum’s and Bubs dovodi više žena u tenis jer je obiteljski.

“Program je odličan, jer imamo sve dame zajedno i mogu imati svoje bebe unutra dok se zapravo igraju.”

“Mislim da ako imate softver koji radi, on održava komunikaciju i protok.”

Drugi dio područja Wendynog interesa je pomoć u obuci novih trenera.

“Jako smo uključeni u pokušaje da povećamo broj treninga žena. Imamo dame koje treniraju. Volimo to što radimo. Kada vidimo osmijeh na licu dame, to je lice njihove mame koja vani udara teniske loptice i njihovu djecu su sretni. To je ono što volimo.”

“Mislim da se definitivno trudimo za žene u tenisu, a njime prilično dominiraju muškarci. Radimo na preprekama, navijamo i rušimo te prepreke.”

Wendy je prošlog tjedna povela svoju djecu Hot Shots na Australian Open. Djeca su se igrala u 1573 Areni i uživala.

“Jednostavno im se svidjelo i ako se prisjete svog dana u tenisu, to je nevjerojatno. Bit će tako ponosni na činjenicu da su došli na tenis, nastavit će pogađati svoje vruće udarce i tko zna kamo će sve to dalje otići.” ”

Put od Hot Shots do Juniora osigurava mlađoj djeci pristup nastavku tenisa.

“Imamo put od Hot Shots do Squads. Ova demografija od 12 do 15 godina je u procvatu i imamo puno djevojaka u showu.”

“Važno je zadržati djevojčice u sportu u ovoj dobi. Dio treninga djevojčica je promatranje kako se osjećaju i možete raditi na tome kao i na njihovoj igri. To je naše postignuće.”

“Radi se o tome da se zabavite i promovirate ono što volite i natjerate ih da osjete ljubav prema igri, to je sve.”

#VicsAtTheAOSource link

Leave a Comment