Vista High School otpušta nogometnog trenera Davea Bottoma; Obećano “restrukturiranje” vjerojatno će trajati mjesecima


Otprilike 18 tjedana nakon incidenta s igračem na kampusu i 10 tjedana nakon završetka regularne sezone, Vista Unified School District konačno je povukao okidač, pustivši nogometnog trenera Vista High School Davea Bottoma da ode.

U izjavi koju je obiteljima i osoblju poslao Matt Doyle, upravnik škola za Vista Unified School District, djelomično je stajalo: “Restrukturiramo treniranje nogometa na VHS-u i imat ćemo novo trenersko osoblje koje će krenuti naprijed. Očekujemo početak proces zapošljavanja novog trenerskog osoblja u nadolazećim tjednima.” Veselimo se što će naši studenti sportaši imati uspješnu sezonu sljedeće godine.”

Bottom je na administrativnom dopustu od nesreće.

Vista se sada nalazi iza ostalih najpopularnijih škola u okrugu u potrazi za novim nogometnim trenerom. Nakon što je posao objavljen, mora ostati otvoren 10 dana. Realno, potrebno je tjedan dana za provjeru prijava ili još tjedan ili više za razgovor s kandidatima.

Dakle, proći će ožujak dok momčad ne dobije novog trenera.

Zašto je trebalo toliko dugo da dođemo do ove točke? E-mailovi nisu vraćeni u Doyleov ured. Pozivi su išli na govornu poštu, koja je bila puna i nije prihvaćala poruke. Ljudi bliski Visti tumače Doyleovu izjavu da će doći do remonta nogometnog osoblja, od juniorskih momčadi i JV momčadi do sveučilišnih.

Dakle, novi trener, kada bude imenovan, mora sastaviti stožer.

Vista je prošle sezone imala 0-10 pod vodstvom Bottoma i privremenog glavnog trenera Jerryja Jarretta. Panthersi su imali omjer 28-44 u Bottomsima sedam sezona, uključujući 8-4 u 2019. i prvenstvu lige.

Okružno priopćenje također navodi da je istraga otkrila “obrazac neprikladnog i neprihvatljivog ponašanja koji se javlja među malim brojem nogometaša… Uvjeravam našu zajednicu da su posljedice nametnute i da se trenutno nameću određenom broju studenata sportaša u u skladu s politikama okruga, propisima CIF-a i zakonom.” .

Dok se čini da Vista zaostaje za krivuljom treniranja, evo lokacija drugih škola koje su otvorile nogometne treninge:

• Oceanside se nada da će zamijeniti Davea Rodrigueza do kraja tjedna.

• Del Norte će imenovati zamjenu za Leigha Colea.

• Valley Center i dalje traži zamjenu za Roba Gilstera.

• Mount Miguel očekuje početak procesa intervjua sljedeći tjedan kako bi zamijenio Troya Starra.

• Rancho Bernardo imenovao je bivšeg obrambenog igrača San Diego Chargersa Erica Weddella kao zamjenu za Tristana McCoya.

• Escondido je postavio Stephena Dixona na mjesto Aarona Gideona.Source link

Leave a Comment