Vitalika Buterina naziva jednim od najvećih izazova s ​​kojima se suočava Ethereum, te kaže da se optimizacija može provesti prilično brzo


Vitalik Buterin, kreator Ethereuma (ETH), kaže da se vodeća platforma pametnih ugovora suočava s ozbiljnom preprekom, ali relativno jednostavno rješenje može uvelike pomoći.

U objavi na svom blogu, Buterin je rekao da je privatnost jedan od najvećih preostalih izazova s ​​kojima se Ethereum danas suočava.

“Prema zadanim postavkama, sve što ulazi u javni blockchain je javno. To sve više ne znači samo novac i financijske transakcije, već i ENS (Ethereum Name Service) imena, POAP (Point of Attendance Protocols), NFT-ove, tokene duhova i još mnogo toga U praksi, korištenje cijelog paketa Ethereum aplikacija uključuje javno objavljivanje velikog dijela vašeg života kako bi ga svi vidjeli i analizirali.

Poboljšanje ove situacije važan je problem i to je široko poznato. Međutim, do danas su se rasprave o poboljšanju privatnosti uglavnom usredotočile na jedan specifičan slučaj upotrebe: prijenose (i obično samoprijenose) koji čuvaju privatnost ETH i mainstream ERC20 tokena.”

Buterin kaže da je od sada najbolji način za rješavanje privatnosti na Ethereumu anonimne adrese. Kriptična adresa je jednokratna adresa koja skriva javni ključ osobe, osiguravajući da nitko ne može pratiti uplate natrag do pošiljatelja.

Tvorac Ethereuma kaže da novčanici za kriptovalute mogu pomoći korisnicima da iskoriste skrivene adrese stvaranjem ugrađenih opcija za njihovo lokalno izvršavanje.

“Osnovne skrivene adrese danas se mogu implementirati prilično brzo i to bi moglo biti veliki poticaj za praktičnu korisničku privatnost na Ethereumu. Trebaju nešto poraditi na strani novčanika kako bi ih podržali. Međutim, želim reći da bi se novčanici trebali početi kretati prema više modela. Adrese su izvorne (npr. stvaranje nove adrese za svaku aplikaciju s kojom komunicirate može biti jedna od opcija) i zbog drugih razloga privatnosti.

Međutim, prikriveni naslovi predstavljaju neke dugoročne probleme upotrebljivosti, kao što su poteškoće društvenog oporavka. Možda je, na primjer, u redu jednostavno prihvatiti te brige. Prihvaćanjem da će društveni oporavak uključivati ​​ili gubitak privatnosti ili dvotjednu odgodu u polaganom objavljivanju transakcija oporavka za različitu imovinu (kojima može upravljati usluga treće strane).

Dugoročno se ti problemi mogu riješiti, ali dugoročno ekosustav skrivene adrese izgleda kao sustav koji se uvelike oslanja na dokaze bez znanja.”

Ne propustite – prijavite se da biste primali šifrirana upozorenja e-poštom izravno u svoju pristiglu poštu

Provjerite akcijsku cijenu

Prati nas CvrkutI Facebook i Telegram

Surfajte dnevnim hodl miksom

Pogledajte najnovije naslove vijesti

& nbsp

Odricanje od odgovornosti: Mišljenja izražena na The Daily Hodl nisu savjeti za ulaganje. Ulagači bi trebali dobro proučiti prije bilo kakvog visokorizičnog ulaganja u bitcoin, kriptovalutu ili digitalnu imovinu. Imajte na umu da su vaši prijenosi i trgovine na vlastitu odgovornost, a svi gubici koje možete pretrpjeti su vaša odgovornost. The Daily Hodl ne preporučuje kupnju ili prodaju bilo koje kriptovalute ili digitalne imovine, niti je The Daily Hodl investicijski savjetnik. Imajte na umu da se The Daily Hodl bavi affiliate marketingom.

Istaknuta slika: Shutterstock / Dotted Yeti / Natalia Siiatovskaia

Source link

Leave a Comment