Vlasnici Uniswap-a odustaju od Ethereuma za BNB PoS lanac za implementaciju V3 protokola


Imatelji Uniswapa (UNI) odlučili su implementirati treću verziju protokola decentralizirane razmjene (DEX) na BNB lancu, konkurentu mreži Ethereum.

U prijedlogu objavljenom 17. siječnja, Ilya Maksiminka, izvršni direktor protokola za decentralizirane financije (DeFi) Plasma Finance, istaknuo je razloge zašto bi Uniswap v3 trebao biti implementiran u BNB lancu. Maksiminka je napisao:

“Vjerujemo da je ovo pravi trenutak za implementaciju Uniswapa na BNB PoS lancu, iz mnogo razloga (jedan od njih je istek licence).

Nakon rasprave na forumu za upravljanje, zajednica Uniswap provela je anketu o “provjeri temperature” kako bi vidjela slaže li se zajednica s prijedlogom. 80% glasova bilo je za objavljivanje, dok je preostalih 20% glasovalo protiv ažuriranja.

Blockchain softverska tvrtka ConsenSys podržala je taj potez. Prema Cameronu O’Donnellu, strategu za upravljanje DAO-om u ConsenSys-u, unatoč zabrinutostima oko centralizacije oko BNB Smart Chaina, tvrtka vidi brend protokola kao “samostalan i nije vezan ni za jedan određeni lanac”. O’Donnell je objasnio:

“Bez obzira na osobna stajališta, Uniswapov ulazak na BSC tržište će postojećim i budućim korisnicima pružiti siguran i dobro uspostavljen decentralizirani medij za razmjenu.”

Osim toga, izvršni direktor ConsenSysa također je rekao da tvrtka vjeruje da je važno da Uniswap bude “izvan lanca” kako bi bolje služio svim korisnicima unutar Web3 prostora.

Nakon odobravanja prijedloga upravljanja, tim Plasma Finance procjenjuje da bi moglo biti potrebno oko 5 do 7 tjedana za implementaciju pametnih ugovora potrebnih za BNB lanac.

Povezano: BMW koristi Coinweb Chain i BNB za svoj blockchain program vjernosti

Dana 22. prosinca, lanac BNB prestigao je Ethereum mrežu u pogledu jedinstvenih adresa. Podaci BSC Scan-a pokazali su da blockchain sadrži 233 milijuna adresa što je više od 217 milijuna jedinstvenih adresa u Ethereumu. Međutim, dok lanac tvrdi da je “najveći blockchain sloja jedan”, brojke su daleko od 1 milijarde jedinstvenih Bitcoin mrežnih adresa.