Vlasnik restorana u Milwaukeeju objašnjava indijsku hranu


Ruta Katie, vlasnica Rotas Vibrant Indian Café, prikazuje šest začina koji se nalaze u njezinoj posljednjoj knjizi.  Na pladnju, u donjem redu slijeva, nalaze se sjemenke kumina, sjemenke korijandera i kurkuma (svijetlonarančasta), a u gornjem redu slijeva sjemenke gorušice, čili i asafetida.

Više od 25 godina kuhanja diljem Indije, Hong Konga i SAD-a naučilo je Rota Kehata da je hrana jednostavna i zdrava najbolji izbor.

Ona slijedi to vodeće načelo u svom restoranu, Ruta’s Vibrant Indian Café, u Crossroads Collective na istočnoj strani Milwaukeeja, gdje poslužuje curry, naanwitches (sendviče napravljene od naan kruha), peciva s indijskim prizvukom i jedinstvena pića; A u svojoj najnovijoj kuharici, “6 začina, 60 jela” (Chronicle Books, 24,95 USD) pokazuje jela s indijskom tematikom koja su zdrava, laka za pripremu i uklapaju se u svaki jelovnik.

Katie, koja živi u Shorewoodu sa suprugom i dvije kćeri, rekla je da u kuhanju slijedi ayurvedska načela.

“Primarni cilj Ayurvede je pravilna probava, asimilacija i eliminacija hrane koju jedete. Da bi se to dogodilo, preporučuje se uravnotežena prehrana, što se naravno čini kontraintuitivnim. Ali indijska kuhinja postiže ovu ravnotežu svježim sastojcima i upotrebom probavnih začina u hrani.Source link

Leave a Comment