Vrhunac obiteljskog restorana Jennifer | Hawk’s Eye – Burlington, Iowa


Jennifer Wiese-Haskins uživa služeći svojoj zajednici. Bilo da priprema ukusna jela u Jennifer’s Family Restaurantu u Varšavi ili daje informacije o lokalnoj povijesti tijekom sastanaka odbora Varšavskog povijesnog društva i sastanaka članstva, ona utjelovljuje promišljenu brigu, pažnju i kreativnost. Nije ni čudo što njegovo vjerno lokalno osoblje započinje dan kod Jane’s; Oni rade različite dnevne izlete, ali njihovi itinereri počinju od Jinna.

Wiese-Haskins posluje od 17. kolovoza 2017. Prostor je iznajmila od prijašnjeg vlasnika uz uvjet da će raditi unutar zgrade, a da će vlasnik voditi elektro radove. Prethodni vlasnik također je kupio dio potrebne opreme koju je Wiese-Haskins kasnije mogao kupiti od nje.

Wiese-Haskins “imao je snove o vođenju restorana, ali nikada nisam mislio da ću to učiniti.” Prijatelj je ušao u sliku i radili su zajedno oko godinu i pol. Nakon toga, Wiese-Haskins je bila sama.

Ljubazna, ljubazna usluga u atmosferi dobrodošlice i obroci koji doista pružaju “udobnost” “ugodne hrane” glavni su razlozi zbog kojih je Wiese-Haskins stekao skupine stalnih kupaca koji dolaze iz cijelog područja Tri-State uključujući Carthage, Hamilton , i Nauvoo, Illinois i Keokuk u Iowi. “Još uvijek dobiva puno ‘Nisam znala da je ovo mjesto ovdje'”, ali i dalje dobiva “putnike, od kojih se neki ponavljaju”. Poslužuje dosta biciklista tijekom ljeta i ‘ljudi koji prolaze kroz Varšavu’. Rado se prepričala svoj prvi susret s parom koji je došao u restoran 2021. godine; “Htjeli su kupiti kuću u Quincyju i prodavali su svoje mjesto u Kaliforniji.” Obavijestila ih je da ih čeka “velika promjena vremena” i počela razgovarati s njima. Tijekom dva tjedna, par je svaki dan jeo u restoranu. Od tada su kupili i kuću u Keokuku koju renoviraju, “i još uvijek dolaze iz Quincyja ovdje jesti. Vole moje gostoprimstvo.”

Želja za stvaranjem gostoljubivog gastronomskog iskustva proteže se na zaposlenike Wiese-Haskins, uključujući njezinu sestru, Christinu Belknap; Njezina djeca: Isiah, Sam i Adriana Haskins. i Robin Phillips, Amy Reed, Ameria Thompson i Inge Weibrecht. “Povremeno” asistira i njezina sestra Kathy Wess.

Druženje je još jedno obilježje objedovanja u obiteljskom restoranu Jennifer. “Redovni posjetitelji koji mi dolaze čista su zabava jer nikad nije dosadno. Kad ih vidite po gradu, a zatim počnete komunicirati s njima, to prelazi na drugu razinu koju vjerojatno nikada ne bih imao da nisam ovdje.”

Wiese-Haskins je primijetila da kuha “svu svoju hranu na licu mjesta koristeći vlastite recepte” koje je naučila od svoje majke ili ih je sama razvila i vjeruje da je to jedan od razloga zašto se “ističe” i dobiva pohvale za kvalitetu svog hrana. Niti jedan recept nisi napisala; Oni su “svi u mojoj glavi”. Napomenula je da se juhe, tjestenina i Alfredo umaci ne pripremaju prema receptima već samo prema okusu. Kao takvi, “nikada nisu isti”.

Wiese-Haskins je razvio nekoliko tjednih specijaliteta: Četvrtak je posvećen Sluškinjinom ritualu. Petkom navečer su Talijanske večeri s lazanjama, tjesteninom, piletinom Alfredo i calzones na jelovniku. Goveđi kotlić je subotnji specijalitet, a rebarca s pire krumpirom i mrkvom nedjeljni specijalitet.

Zabavan pogled na Jenniferin lik je o piletu “Jimu”. Jim stiže 2020. godine, ubrzo nakon smrti stanovnika Varšave, Jima Lohmanna. Tjedan dana kasnije, Wiese-Haskins je vidio kokoš koja je pratila čovjeka niz ulicu. Nitko je nije pustio unutra dok je “zaglavila” ispred restorana. Wiese-Haskins ju je ostavio samu sve dok nije “odlučila zaroniti da digne u zrak kamione sa žitom. Odlučio sam je odvesti svojoj kući.”

Pokušaji kokoši Jima da uđe u stan u kojem je živio Jim Lowman doveli su do imena. Sada sretno boravi u domu Haskinovih gdje djeca Wiese-Haskinovih primjećuju da je “razmaženija od njih”. Pridružuje joj se još jedna sretna koka po imenu Bob, koja voli podsjećati Jima da ona (Bob) “vlada kućom”.

Wiese-Haskins uživa u izradi ukusnih peciva, posebnih po temi, i dijeljenju s obitelji i prijateljima. Njegovo osvježenje s temom jeseni tijekom izleta Povijesnog društva u Varšavi – štanglice od bundeve, hrskavi kolačići od jabuka, kolač od sira s umakom od jabuka, kriške jabuke s umakom od karamele – dobila su visoke pohvale. Veseli se stvaranju pečenih poslastica za rasprave o povijesti sljedećeg ponedjeljka uz kavu u muzeju i bila bi zahvalna na donacijama da pokrije svoje troškove.

Wiese-Haskins se pobrinuo za obiteljske zabave u restoranu, a grupe, uključujući Spunky Point Seniors i Varšavski klub žena u zajednici, tamo su organizirale večere. Otvoreni su za posluživanje hrane na različitim mjestima, ali trenutno nemaju opremu za održavanje hrane toplom ili hladnom.

Wiese-Haskins ispričao je dan, prije COVID-19, kada je razred ekonomskog razvoja na koledžu posjetio restoran; Savjetovao sam im: “Što god učinili, morat ćete se prilagoditi, imat ćete sretne trenutke i imat ćete tužne trenutke.”

“Najveći izazov za mnoge ljude bila je 2020. (COVID). Prošao sam kroz to. 2021. je bila pomalo teška. 2022. je išla jako dobro, a zatim računi za struju…” U 2023. “još uvijek ide velikom brzinom. ” “Ja se ne obogatim, ali se ističem. Teško je, ne možeš ugoditi svima i ne trebaš ugoditi svima. Dakle, odem i radim ono što radim. Jako je rijetko kad netko ne kao nešto.”

Wiese-Haskins razmišlja o pripremi jela u mikrovalnoj pećnici za starije osobe kao način povećanja svojih prihoda i htjela bi posluživati ​​pizzu “na putu”, ali to bi značilo renoviranje stražnjeg dijela restorana kako bi se smjestila pećnica i morala bi zatvoriti ispred kako biste obavili posao.

Obiteljski restoran Jennifer nalazi se na adresi Main Street 422 u Varšavi i otvoren je šest dana u tjednu, od utorka do nedjelje. Radno vrijeme je utorak-četvrtak od 8 do 14:30; petak od 8 do 20 sati; subota 7-20 h; Nedjelja od 7 do 14:30

Za više informacija o restoranu ili uslugama Wiese-Haskins, nazovite je na 319-313-2873. Bit će vam zahvalna za posao i veselit će se što će vas poslužiti.Source link

Leave a Comment