Vrijednost NFT-ova Donalda Trumpa porasla je za 800%, a Trump traži povratak na Facebook; Kupuju li NFT-ovi sada? Business Investor Daily


NFT kolekcija Donalda Trumpa ima kratku, kockastu povijest otkako je lansirana neposredno prije Božića. Cjelokupni digitalni umjetnički rad prodan je 15. prosinca za 99 dolara po komadu, a vrijednost mu je više nego udvostručena prije pada. Vratili su se ovaj tjedan s povećanjem prodaje od 800%. Digitalnim trgovačkim karticama u utorak se trgovalo po 34.000 dolara, au srijedu su porasle na više od 300.000 dolara.
xPrema izvješćima, Trump je u srijedu podnio zahtjev matičnoj kompaniji Facebooka meta (META) kako bi mu se omogućilo da ponovno aktivira svoje račune nakon zabrane u siječnju. Nedavno je deblokiran Twitter račun bivšeg američkog predsjednika Tesla (TSLA) CEO Elon Musk kupio je Twitter.

Meta je imao zabranu koja je trebala biti na snazi ​​dvije godine, počevši od 7. siječnja, a Trumpov Twitter račun je zabranjen 19. studenog 2022.

Trump posjeduje vlastitu platformu društvenih medija, Truth Social, s 4,8 milijuna pratitelja. Na Twitteru ima 88 milijuna dok na Facebooku ima 34 milijuna.

Digitalni skup pokrenut je na bočnom lancu Ethereuma Polygon i ima Trumpa u raznim avatarima.

Što su NFT-ovi?

Nezamjenjivi tokeni (NFT) čine digitalne kreacije jedinstvenima. Ali što su NFT-ovi? Kupuju li NFT-ovi sada?

Jednostavno je napraviti digitalne kopije. Bilo na računalu ili mobilnom uređaju, korisnici mogu kopirati, lijepiti i stvarati replike samo jednim klikom miša. Ove su kopije također jeftinije: kada se rastave, to je samo stvar jednostavne klasične ekonomije gdje ponuda i potražnja određuju cijenu. Što više primjeraka, niža je cijena po primjerku. Zakon se odnosi na stvarni svijet jednako kao i na virtualni svijet.

S druge strane, originalna Renoirova slika ili jedinstvena operna izvedba nema reprodukcije i ima visoku cijenu jer se ne može imitirati. Nisu zamjenjivi.

Dakle, što se događa kada digitalni objekt – digitalnu umjetnost, digitalne nagrade, digitalne certifikate – želimo učiniti jedinstvenim?

Nezamjenjivi tokeni ili NFT digitalni su izumi koji digitalne inovacije čine jedinstvenima. NFT-ovi su digitalni certifikati autentičnosti. Zbog blockchain tehnologije koja podržava NFT-ove, vlasnička prava su zaštićena od neovlaštenog mijenjanja i nepromjenjivo zabilježena u bloku.

NFT-ovima se može trgovati na burzama. Međutim, obujam trgovanja i ukupna prodaja NFT-ova pali su zajedno s tržištem kriptovaluta.

Većina današnjih NFT-ova radi na Ethereum blockchainu i ima programabilne značajke pametnog ugovora. Budući da su NFT-ovi digitalno generirani tokeni, mogu se koristiti za osiguranje vlasništva nad materijalnim i nematerijalnim stavkama. Osim umjetnina, kolekcionarskih predmeta i nekretnina, NFT-ovi se također mogu izraditi za tweetove i nekoliko drugih vrsta internetskog sadržaja.

NFT-ovi su doista novi pothvat za najbolje igrače streaming sadržaja Walt Disney (DIS) f Netflix (NFLX). Ovi lideri znaju da njihov premium sadržaj sam po sebi nije dovoljan. Morali su se uvijek iznova izmišljati kako bi privukli gledatelje i zadržali vodstvo.

Metaverse: sljedeća velika stvar za streaming sadržaja

Na Netflixu ili Disneyju, NFT bi omogućio kreatorima sadržaja da nastave posjedovati digitalna prava na sadržaj koji se emitira. To može dovesti do toga da autori samostalno pružaju svoj sadržaj bez reguliranog medija. Gledatelji također mogu moći prodati svoje mišljenje o emisiji u tweetu i učiniti je NFT-om.

Ali što je jednako važno, NFT-ovi mogu biti novi način za angažiranje gledatelja dopuštajući im da izraze koliko im se sviđa serija. Za treću sezonu “Ljubavi, smrti i robota”, Netflix je pokrenuo NFT lov na smetlare na OpenSea. NFT-ovi se prodaju za djelić jednog ETH-a, tako da nisu jako skupi.

Ali relativna cijena po prodaji NFT-a pokazat će koliko se gledateljima sviđa u usporedbi s drugim Netflixovim ponudama. Ova vrsta podataka o strujanju može pomoći divovima u mjerenju sviđanja i nesviđanja gledatelja i učinkovitijem kuriranju njihovog sadržaja.

Disney se također udružio s VeVe Digital Collectibles za svoje NFT kolekcionarske predmete. Ali također je odabrala kriptografa Polygona da izvidi tematski park metaverse za “pripovijedanje nove generacije”.

Ima druge planove, uključujući partnerstvo s Lockerverseom za pričanje priča kroz proširenu stvarnost koja ima vlastite NFT-ove i Flickplay, koji otkriva NFT-ove povezane sa stvarnim lokacijama koje korisnici mogu doživjeti i dijeliti putem proširene stvarnosti.

Usvajanje NFT-a vjerojatno će se povećati, iako je obujam prodaje NFT-a sada nizak. Najbolji NFT-ovi kao što su CryptoPunks i Xmon još uvijek mogu imati visoku cijenu. Ali NFT-ovi u cjelini nisu povratili zamah koji su imali 2021. Međutim, kako tvrtke vide nove načine korištenja NFT-ova, interes će vjerojatno porasti, što će ih učiniti dobrom kupnjom.

Možda ti se također svidi:

Primajte besplatne biltene od IBD: Market Prep | Tehničko izvješće | kako investirati

Što može biti mršavo? Ako želite pronaći dobitne dionice, bolje da znate

IBD uživo: naučite i analizirajte ravnoteže rasta sa stručnjacima

Alati MarketSmith mogu pomoći pojedinačnom ulagaču

Tražite sljedeće velike pobjednike burze? Započnite s ova tri korakaSource link

Leave a Comment