Yuga Labs Mailchimp eksploatacija: račun je hakiran, NFT-ovi SAFU


Mailchimp je objavio da je pretrpio hakiranje koje je kompromitiralo račun Yuga Labsa. Međutim, sami NFT-ovi su sigurni, što je potvrdio Yuga Labs.

Platforma za e-poštu i marketinški servis Mailchimp nedavno su doživjeli povredu podataka koja je dovela do hakiranja računa Yuga Labsa. Poznata NFT tvrtka, koja stoji iza Bored Ape Yacht Cluba, Meebitsa, CryptoPunksa i drugih, tweetala je o incidentu 19. siječnja.

Yuga Labs je potvrdio da je uslugu koristio samo nekoliko puta i to u “ograničene svrhe”, ali želi dijeliti informacije s oprezom. Rekli su da je “neovlašteni predstavnik možda dobio pristup podacima na našem računu”. Međutim, ne čini se da su podaci izvezeni.

Yuga Labs je također otkrio da su podaci na Mailchimp računu samo iz e-mail kampanje nekoliko ljudi. To nije imalo nikakve veze sa stvarnim kovanjem NFT-a.

Tvrtka je rekla zajednici da će kontaktirati uključene pojedince samo s njihove Yuga Labs adrese e-pošte ako vjeruju da su njihovi podaci pogođeni. Naglasili su da korisnici trebaju biti oprezni.

Mailchimp je hakiran (opet)

Sigurnost Mailchimpa utvrdila je da se povreda dogodila 11. siječnja i počela je poduzimati mjere nedugo nakon toga, obavijestivši pogođene sljedećeg dana. Ukupno su pogođeni deseci klijenata.

Ovo nije prvi put da je Mailchimp hakiran — dapače, drugi put u šest mjeseci. Prošli put napadač je koristio društveni inženjering kako bi dobio pristup, a zahvaćeni računi bili su uglavnom povezani s kriptovalutom i financijama.

Ove vrste neizravnih napada na industriju kriptovaluta uobičajene su. Kao takvi, igrači u prostoru upozoravaju korisnike da budu oprezni u vezi sa sumnjivim e-mailovima ili izravnim porukama.

Yuga Labs nastavio je slijediti svoje ambicije u NFT prostoru, uz nekoliko novih razvoja događaja. Tvrtka je nedavno otkrila detalje Sewer Pass-a, zbirke NFT-ova koje će svi vlasnici BAYC-a i MAYC-a dobiti kao besplatno potraživanje.

Tvrtka je također predstavila Dookey Dash, beskrajnu trkačku igru ​​za koju su potrebna dva igrača s Sewer Passom. Očekivano, prodaja projekta porasla je nakon objave. Sewer Pass NFT pool prikupio je više od 6 milijuna dolara u samo nekoliko sati.

Ne dajući mišljenje

BeInCrypto je kontaktirao tvrtku ili pojedinca koji su uključeni u priču radi službene izjave o najnovijem razvoju događaja, ali još nije dobio odgovor.

Source link

Leave a Comment