zaboravi nicka koga? De Minor izlazi iz sjene Kyrgiosa Moćni 790 KFGO


Napisao Ian Ransom

MELBOURNE (Reuters) – Gubitak Nicka Kyrgiosa zbog ozljede uskratio je Australian Openu jedan od njegovih najvećih izvlačenja, ali je bio blagoslov pod maskom za Alexa de Minaura dok su se navijači okupljali oko domaćeg favorita.

Australski broj dva izazvao je klicanje razularene publike u Rod Laver Areni u subotu kada je drugu godinu zaredom osigurao svoje mjesto u šesnaestini finala uvjerljivom pobjedom od 7-6(0) 6-2, 6-1 nad … Francuz Benjamin Ponzi.

Hrabar i težak za trčanje, ali ne i blagoslovljen smrtonosnim oružjem, 23-godišnjak se ne može više razlikovati od blistave zvijezde Netflixa Kyrgiosa, koji je poznat po svojoj ćudi koliko i po tenisu.

Ali De Minaur je sjajno popravio proboj na turniru na kojem Australci sada nedostaju.

“Tako sam sretan, ne mogu lagati”, rekao je De Minaur publici na Central Courtu.

“Iskreno, kao dijete, to je ono za što trenirate – igrati na tom terenu ispred vas.

“Svaki put kad dođem ovamo, moram se gurati.”

Kyrgios je poznat po tome što napumpa publiku – a zatim ih grdi kad postanu neposlušni – ali De Minaurov tenis bio je sve što mu je trebalo da uzbudi publiku.

Klokani na napuhavanje poskakivali su na terasama Rod Laver Arene, a meksički su valovi zapljuskivali stadion u trećoj utakmici kada je De Minor stavio nogu ispred Ponzija.

“Nisam bio siguran što očekivati, ali vidjeti Rod Laver Arenu bilo je tako posebno”, rekao je.

“Nije tajna da volim igrati ovdje u svom dvorištu. Mislim da su australski navijači nevjerojatni.

“Razlika je u tome što protivnici ne moraju igrati samo protiv mene, moraju igrati protiv cijele publike.”

De Minaur će se sljedeći put sastati s deveterostrukim prvakom Novakom Đokovićem i Grigorom Dimitrovim, koji igraju u večernjem terminu.

Njegov sunarodnjak i 23-godišnji Alexey Bobyrin, koji je iznenadio osmog nositelja Taylora Fritza u drugom kolu, pokušat će se pridružiti de Minauru u šesnaestini finala kada će igrati protiv Amerikanca Bena Chiltona.

“Nadam se da će svi na ovom stadionu izaći i podržati Alekseja Popirina”, rekao je De Minaur u skupnom pokliču publici Lavera.

“To je ono što mi Australci radimo, držimo se zajedno… Idemo danas na crtu.”

(Izvještavanje Iana Ransoma iz Melbournea; montaža Petera Rutherforda)Source link

Leave a Comment