Zagrijte se za ova izdašna i zdrava zimska jela


Počela je izvoditi demonstracije kuhara s tržnicama lokalnih poljoprivrednika, proširujući svoju izloženost sezonskim proizvodima dok je kupovala od prodavača na tržnici, a zatim je razvila recepte za izlaganje na licu mjesta, nudeći uzorke kupcima na tržnici i potičući ih da kupuju s poljoprivrednicima i prilagode recepte kod kuće.

istražitiRecepti: Bolje juhe služe kao osnova za svježa jesenska jela

Chili od bijelog graha sa slatkim krumpirom primjer je njezine kreativnosti u kuhinji. “Htjela sam napraviti nešto s cannellini grahom što nikad prije nisam kuhala. Potražila sam recepte i našla neke ideje za jela s mediteranskim okusom. Volim cherry rajčice, pa sam ih dodala. Rezultat je jelo puno hranjivih tvari povrća, kao i proteina i vlakana, koje volim jesti.” Toliko hrane da je donosim svaki tjedan.”

Razvila je juhu od krumpirova poriluka kao rezultat povratka kući s porilukom iz Woodland Gardensa. “Kuglice su izgledale ukusno, ali nikad ih zapravo nisam skuhao. Malo sam kopao po Once Upon a Chef u potrazi za inspiracijom i završio sam s nekoliko izmjena s ukusnom, hranjivom i vrlo jednostavnom juhom.”

Jednog dana kad je poželjela salatu i pri ruci imala butternut tikvicu i ciklu, listala je društvenim mrežama tražeći ideje za salate od korjenastog povrća. Dobila je inspiraciju da napravi ovu salatu od tikve, cikle, kus-kusa i potočarke, koju posebno voli zbog svog pečenog slanutka. Pretvore se u “hrskavi proteinski tost”, kaže ona.

Ako ste odlučili više kuhati i dobro jesti u novoj godini, njezini su recepti sjajno mjesto za početak.

istražitiRecepti: Uživajte u ovim delicijama uz jako pivo

Recepti

Kako bi zadovoljila apetite tijekom hladnih mjeseci zime u Gruziji, Tatiana Gonzalez dijeli tri recepta za izdašna jela koja sadrže najizdašnije povrće u sezoni. Njezini recepti zahtijevaju talijanske začine. Koristite mješavinu koja sadrži bosiljak, origano, majčinu dušicu, ružmarin i peršin.

istražitiRecept: Kremasti bijeli grah čini jelo u jednom loncu

Bijeli grah sa slatkim krumpirom

Na prvi pogled ovo se možda ne čini kao standardni recept za čili. Ali Adobo začin, sa svojom mješavinom soli, kumina, češnjaka, crnog papra i origana, donosi očekivani čili punč.

Juha od krumpira i poriluka

González je prilagodio koncept klasične francuske hladne juhe vichesoise i osmislio laganiju verziju koja se poslužuje topla. Ona predlaže da koristite vlastitu juhu od povrća ili ako nemate domaću juhu, možete je napraviti od temeljca za juhu od povrća kao što je Better Than Bouillon, koji je dostupan u odjelu za juhe u trgovini.

Salata od bundeve, oraha, cikle, kus-kusa i potočarke

Ova salata sa svojim šarenim miksom pečenog povrća i slanutka dovoljno je bogata da bude glavno jelo za ručak ili večeru. Gonzalez predlaže da koristite vlastitu juhu od povrća ili ako nemate domaću juhu, možete je napraviti od temeljca za juhu od povrća kao što je Better Than Bouillon, koji je dostupan u odjelu za juhe u trgovini.

istražitiVrhunski vodič kroz metro restorane u Atlanti

Prijavite se za bilten AJC Food and Dining

Pročitajte više ovakvih priča Lajkajte scenu restorana u Atlanti na FacebookuSljedeći @ATLDiningNews na Twitteru I ajcdining na Instagramu.

Source link

Leave a Comment