Zakoni iz Arizone imaju za cilj učiniti bitcoin legalnim


Napomena urednika: Uz toliku volatilnost tržišta, pratite dnevne vijesti! Uronite u zapisnike s našim kratkim pregledom dnevnih vijesti i stručnim mišljenjima koja morate pročitati. Registrirajte se ovdje!


(Kitco News) — Senatorica iz Arizone Wendy Rogers je, po drugi put, podnijela niz prijedloga zakona državnom zakonodavstvu čiji je cilj učiniti Bitcoin (BTC) zakonitim sredstvom plaćanja u Arizoni i omogućiti državnim agencijama da prihvate BTC kao oblik plaćanja.


Ako Bitcoin bude priznat kao pravni oblik valute u zemlji, građani će ga moći koristiti za plaćanje svojih dugova, poreza i drugih financijskih obveza na isti način na koji to rade s američkim dolarom.


U Rogersovom prijedlogu zakona SB 1235, zakonsko sredstvo plaćanja je definirano kao “svako sredstvo razmjene odobreno Ustavom Sjedinjenih Država ili Kongresom za plaćanje dugova, javnih pristojbi, poreza i pristojbi; izdano kako je u bilo kojem trenutku odredila Vlada Sjedinjenih Američkih Država; bilo koje druge vrste donesene od strane nadležnog suda.” sudski nalog s konačnim nalogom bez prava žalbe koji je unutar opsega ovlasti države da napravi zakonsko sredstvo plaćanja.” Pojam “specie” odnosi se posebno na kovanice koje sadrže plemenite metale.


Bitcoin je jedina kriptovaluta koju Rogers pokušava učiniti legalnim sredstvom plaćanja.


“Bitcoin znači peer-to-peer decentraliziranu digitalnu valutu u kojoj se evidencija transakcija vodi na Bitcoin blockchainu, a nove jedinice valute generiraju se algoritamskim rješavanjem matematičkih problema i koja radi neovisno o središnjoj banci”, stoji u prijedlogu zakona. .


U drugom prijedlogu zakona, SB 1239, Rogers želi izmijeniti državne zakone kako bi “državna agencija mogla sklopiti ugovor s izdavateljem kriptovalute kako bi osigurala metodu za prihvaćanje kriptovalute kao metode plaćanja kazni, građanskih kazni kazne ili druge novčane kazne, najamnine, stope, poreze, naknade, troškove, prihode, financijske obveze i posebne procjene.” za plaćanje bilo kojeg iznosa koji se duguje toj agenciji ili državi.”


Kriptovaluta se definira kao “bilo koji oblik digitalne valute u kojoj se kriptografske tehnologije koriste za reguliranje stvaranja valutnih jedinica i provjeru prijenosa sredstava, koja djeluje neovisno o središnjoj banci, uključujući Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Bitcoin Cash.”


Senator Rogers prethodno je predstavio sličan amandman u siječnju 2022., ali ovaj prijedlog zakona nije prošao drugo čitanje jer se o njemu raspravljalo u vrijeme kada je tržište kriptovaluta bilo u padu i u procesu ulaska u kripto zimu.


Ako ovi novi amandmani budu usvojeni, Arizona će postati prva država u Sjedinjenim Državama koja će usvojiti Bitcoin kao svoju službenu valutu.


Zemlje već neko vrijeme promatraju Bitcoin kao prihvaćenu metodu plaćanja s usvajanjem ekosustava kriptovaluta. U rujnu 2022. Colorado je postao prva država koja je dopustila korištenje bitcoina za plaćanje poreza, a Utah je također bio na putu da učini isto prije nego što pad kripto tržišta stavi te planove na čekanje.


Nekoliko država — uključujući Teksas, New Hampshire, Missouri i Mississippi — podnijelo je prijedloge zakona tražeći stvaranje propisa oko rudarenja bitcoina kako bi se iskoristile financijske pogodnosti koje ta aktivnost nudi.


Tema država koje usvajaju Bitcoin i druge kriptovalute kao zakonsko sredstvo plaćanja sigurno će se suočiti s izazovima budući da Ustav SAD-a izričito zabranjuje državama stvaranje vlastitog zakonskog sredstva plaćanja.


Ne daje mišljenje: Mišljenja izražena u ovom članku su mišljenja autora i ne moraju odražavati mišljenja Kitco Metals Inc. Autor je dao sve od sebe kako bi osigurao točnost danih informacija; Međutim, Kitco Metals Inc. ne može. Ni autor ne jamči ovu točnost. Ovaj je članak samo u informativne svrhe. To nije nagovaranje na bilo kakvu razmjenu robe, vrijednosnih papira ili drugih financijskih instrumenata. Kitco Metals Inc. ne prihvaća Autor ovog članka neće se smatrati odgovornim za gubitke i/ili štete nastale korištenjem ove publikacije.Source link

Leave a Comment