Zašto bi investitori trebali zanemariti kriptovalute i zadržati zlato


Jim Cramer kaže da karte sugeriraju da bi ih investitori trebali ignorirati

Jim Cramer iz CNBC-a upozorio je u ponedjeljak ulagače da se drže podalje od kriptovaluta bitcoinNedavni dobici umjesto gledanja zlato.

“Grafikoni, kako ih tumači Carly Garner, sugeriraju da trebate ignorirati ljubitelje kriptovalute sada kada se bitcoin oporavlja. A ako ozbiljno želite pravu zaštitu od inflacije ili ekonomskog kaosa, kaže se da biste se trebali držati zlata. I slažem se s tobom”, rekao je.Rekao je.

Bitcoin je povećao dobitak u ponedjeljak, dosegnuvši najviših 23.155,93 dolara jer se ulagači klade da će Federalne rezerve ublažiti tempo smanjenja kamatnih stopa ili ih potpuno zaustaviti.

Cijena digitalne valute porasla je u subotu na 23.333,83 dolara prvi put od kolovoza, prema Coin Metricsu. To predstavlja rast bitcoina od gotovo 39% od početka ovog mjeseca.

Kako bi objasnio analizu koju je proveo Garner, glavni strateg robnog tržišta i broker u DeCarley Tradingu, Kramer je provjerio dnevni grafikon bitcoin fjučersa i visokotehnološki Nasdaq 100 indeks koji seže do ožujka 2021.

Garner je zamijetio da se dva indeksa trguju gotovo bez prekida, što ukazuje da se radi o rizičnoj imovini, a ne o valuti ili stabilnoj zalihi vrijednosti, prema Crameru.

“Zamislite vlasnike tvrtki koji pokušavaju izvršiti transakcije s dionicama Facebooka ili Googlea… Apsurdno je, toliko su nestabilni. Bitcoin nije ništa drugačiji”, rekao je.

Razlog zbog kojeg tako blisko trguju, rekao je Kramer, je “rizik druge strane”, što je mogućnost da druga strana u ulaganju ili transakciji ne ispuni svoj kraj pogodbe.

“Naravno, možete jednostavno posjedovati Bitcoin izravno u decentraliziranom novčaniku — koji vas štiti od rizika druge ugovorne strane — ali ako ga želite koristiti za bilo što, rizik se vraća na stol. I, kao što FTX klijenti znaju, može biti razorno.” “S druge strane, zlato je, pa, suprotno.”

Odricanje od odgovornosti: Cramer’s Charitable Trust posjeduje dionice u Meta Platforms i Alphabet.

Za više analiza pogledajte Kramerovo potpuno objašnjenje u nastavku.

Jim Cramer analizirao je nove infografike Carley Garner

Vodič za ulaganje Jima Cramera

Kliknite ovdje za preuzimanje Vodič za ulaganje Jima Cramera Bez troškova koji će vam pomoći da izgradite dugoročno bogatstvo i pametnije investirate.Source link

Leave a Comment