Zašto Ethereum, Shiba Inu i Dogecoin danas odustaju


Što se dogodilo

Tržište kriptovaluta odahnulo je nakon dobrog porasta ove godine, s cijenom najveće svjetske kriptovalute, bitcoin (BTC -0,43%)padajući na blizu 22.500 dolara nakon što je ranije ovog tjedna nakratko premašio 23.000 dolara.

Od jučerašnjeg kasnog poslijepodneva cijena druge najveće kriptovalute, Ethereum (ETH -2,07%), trgovalo se oko 4,5% danas u 10:56 ET. U međuvremenu, cijena meme tokena je odlična shiba inu (siva -3,22%) I Dogecoin (pas -2,35%) Trgovalo se oko 5,6% odnosno 5,3%.

pa što

Puno se toga događa u kriptovalutama ovih dana, ali mislim da na tržišna kretanja uglavnom utječu dvije stvari: makroekonomski čimbenici i posljedice FTX-a i kasnija kriza povjerenja koju je izazvao u industriji.

Rukom nacrtana crvena linija vijugava prema dolje.

Izvor slike: Getty Images.

Kad je FTX proglasio bankrot, puno se zaraze kriptovalutama proširilo industrijom, budući da su druge kripto tvrtke postale izložene tvrtki, a investitori su jednostavno izgubili povjerenje nakon, kako se čini, goleme prijevare koja je dovela do pada tvrtke.

Od tada, industriju muče bankroti i otpuštanja. Jutros je Luno, londonska kripto mjenjačnica u vlasništvu Digital Currency Groupa, objavila da će otpustiti 35% svoje poslovne baze.

Ali još jedno pitanje koje je vjerojatno iza porasta kriptovalute ove godine i današnjeg pada su širi ekonomski čimbenici, uključujući ono što će se dogoditi s gospodarstvom i kretanjem kamatnih stopa ove godine.

Inflacija pokazuje znakove usporavanja, što je dobro za kriptovalute jer bi moglo omogućiti Federalnim rezervama da prekinu svoju kampanju povećanja kamatnih stopa prije nego kasnije. Više kamatne stope u 2022. učinile su rizičniju imovinu poput kriptovaluta vrlo neprivlačnom, pa je ideja o prestanku povećanja kamatnih stopa vjerojatno dovela do rasta kriptovalute ove godine.

Ali tržište možda ide ispred sebe jer mnogi stručnjaci i ulagači predviđaju da će američko gospodarstvo kliznuti u recesiju, što će navesti Federalne rezerve da smanji kamatne stope i stvori rizičnije okruženje za dionice i kriptovalute. Ali hoće li doći do recesije, koja bi postavila scenarij za smanjenje kamata, još uvijek nije poznato.

Da, većina ekonomista očekuje recesiju, ali tržište rada je još uvijek vrlo snažno, a gospodarstvo bi se moglo održati bolje nego što mnogi očekuju. Ako se to dogodi, neće biti poskupljenja i možda viših stopa dulje vremensko razdoblje.

“Signali su pomiješani na način koji dosad nismo vidjeli”, rekla je Claudia Sam, bivša ekonomistica Federalnih rezervi i osnivačica Sahm Consultinga. bloomberg. “Ljudi kažu: ‘Povijesno kad se dogodi ovo, dogodi se ono, a onda uđemo u recesiju.’ To je dobro početno mjesto, ali to ne bi trebalo biti konačno mjesto za analizu.”

Što sada

S toliko neizvjesnosti u zraku u vezi s gospodarstvom i kretanjem kamatnih stopa, očekivao bih da će kriptovalute ostati nestabilne dok ne bude više jasnoće, te bi mogle ponovno pasti prije nego što nađu stabilnu osnovu.

Također vjerujem da situacija s FTX-om i zaraza kriptovalutama mora doći kraju prije nego što se ulagači ponovno mogu osjećati ugodno.

Ali dugoročno gledano, vidim svijetlu budućnost za Ethereum, s obzirom na funkcionalnost pametnog ugovora i nedavne mrežne nadogradnje koje su programeri napravili na mreži. Još uvijek me ne zanimaju Dogecoin i Shiba Inu, iako ću pratiti kako će Shiba Inu funkcionirati nakon pokretanja Shibariuma.Source link

Leave a Comment