Zašto je Cryptocurrency Spike dodao 200 milijardi dolara Bitcoinu, Ethereumu, BNB-u, XRP-u, Cardanu, Dogecoinu, Polygonu, Solani 2023.


bitcoin
BTC
A Ethereum i druge glavne kriptovalute iznenada su skočile više nakon što su prošlog tjedna trgovale bočno (a neki misle da uspon možda tek počinje).

Pretplata sada da Forbesov savjetnik za CryptoAsset & Blockchain i uspješno prevladavanje najnovijeg pada tržišta bitcoina i kriptovaluta

Cijena bitcoina porasla je na gotovo 23.000 dolara po bitcoinu, što je porast s najnižih cijena ispod 20.000 dolara ovog tjedna, dodajući 7% u posljednja 24 sata. Cijena Ethereuma porasla je za sličan iznos odražavajući ostalih deset najboljih kovanica BNB
BNB
XRP
XRP
Cardano, Dogecoin, Polygon. Solana povezana s FTX-om, konkurent ethereuma, dodala je gotovo 20%.

Iznenadni porast bitcoina i kriptovaluta – zbog kojeg su neki manji novčići ostavili bitcoin u prašini – prigušen je sve većim nadama da će Federalne rezerve i druge središnje banke usporiti rastuće kamatne stope, iako su neki upozorili da bi trgovci mogli biti ići ispred sebe..

Na tržištu divljih medvjeda najviše trebate ažurirane informacije! Registrirajte se sada, besplatno KodeksDnevni bilten za trgovce, investitore i one zainteresirane za kriptovalute koji će vas držati na vrhu tržišta

“Prošla dva mjeseca nedvojbeno su donijela naznake pozitivnijeg okruženja u pogledu inflacije, kao i poticaj ponovnom otvaranju kineskog gospodarstva”, rekao je Max Copeland, direktor CoinJournala, u komentaru poslanom e-poštom.

Prošli tjedan podaci su pokazali da je tempo inflacije u Sjedinjenim Državama u prosincu pao na najnižu razinu u više od godinu dana, što je znak da su cjenovni pritisci možda dosegli vrhunac. Prošle godine, Fed je izveo četiri uzastopna povećanja od tri četvrtine boda nakon čega je uslijedilo povećanje od pola boda u prosincu.

“Brinem hoće li ulagači skakati naprijed s pretpostavkom da to znači da će se Fed sada okrenuti prije nego što se očekivalo”, dodao je Copeland. “Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell bio je uporan da stope neće rasti sve dok inflacija ne bude čvrsto pod kontrolom, a mi smo još uvijek daleko od cilja od 2%, dok neizvjesnosti kao što je rat s Rusijom u Ukrajini i dalje naziru vrlo nepredvidljive.”

Tijekom proteklih nekoliko dana dužnosnici Fed-a upozoravali su da se kamatne stope moraju povećati kako bi se u potpunosti iskorijenila vrtoglava inflacija koja je 2022. dosegnula najvišu razinu u 40 godina. Fed će se sljedeći put sastati kako bi odredio stope početkom veljače, s povećanjem cijena za trgovce za 25 baznih bodova.

Pretplatite se sada na Kodeks— Besplatni dnevni bilten za entuzijaste kriptovaluta

Više od ForbesaIznenađujuća ‘godina oporavka’ kriptovalute od 1 bilijun dolara izazvala bikovska predviđanja cijene bitcoina za 2023.

U međuvremenu, čini se da su Bitcoin, Ethereum i druge glavne kriptovalute probile korak s američkom burzom.

“Iako su američki dionički indeksi prekinuli novogodišnji porast u srijedu, bitcoin se i dalje drži iznad 20.000 dolara”, rekao je putem e-pošte Yuya Hasegawa, analitičar tržišta kriptovaluta u Bitbanku.

“Pokazatelji bi mogli nastaviti padati i pronaći lokalno dno u sljedećih nekoliko dana, a Bitcoin će vjerojatno biti podržan na psihološkoj razini od 20.000 USD. Drugim riječima, pad Bitcoina će vjerojatno biti plitak.”Source link

Leave a Comment