Zašto je National Geographic kritiziran nakon svoje prve NFT najave?


National Geographic nije bio spreman na razinu kritika koju je dobio nakon najave svoje inauguralne NFT kolekcije.

Oni koji čitaju časopis i zainteresirani su za prirodu nadaju se da će se njihovi čitatelji okrenuti NFT-ovima. Uostalom, post je posvećen pisanju o primatima koji su ovih dana u modi u NFT “džungli”.

Prema izvješću, Reakcija je počela kada su njihovi računi na društvenim mrežama prošlog tjedna objavili popularni Bored Ape Yacht Club NFT.

Svrha objave koja je bila usmjerena na prirodu bila je pripremiti publiku za Polygonovo lansiranje NFT-ova pod vlastitim brendom, Genesis Collection.

To je zbirka digitalne umjetnosti koja se temelji na popularnim slikama najboljih objektiva National Geographica, uključujući Justina Aversana i Catch Simard.

National Geographic je američki mjesečnik koji izdaje National Geographic Society i koji se distribuira diljem svijeta u različitim formatima.

Poznat je po svojim zadivljujućim fotografijama i kartama, kao i svojim kompozicijama na mnogim zemljama, zajednicama i životinjama.

Početak općih i tehničkih problema

Javnost nije pozitivno reagirala na odluku NatGeoa da investira u NFT-ove, pri čemu su mnogi tvrdili da su NFT-ovi prijevare, a drugi su primijetili da je uzbuđenje oko NFT-ova splasnulo.

Negativni komentari, uključujući vulgarnost i NatGeo-ove zahtjeve za uklanjanje NFT članaka, preplavili su NatGeo-ove stranice društvenih medija.

Osim oštrih riječi publike, National Geographich je dobio više kritika kada je otkriveno nekoliko tehničkih problema kada su preostali korisnici pokušali manipulirati svojim NFT-ovima.

Tijekom procesa kovnice, National Geographicova kovnička platforma, Snowcrash, iskusila je tehničke probleme s obradom i ispunjavanjem narudžbi kupaca.

National Geographic je osnovan 1888. godine i sada ima više od 256 milijuna pratitelja na Instagramu, 50 milijuna lajkova na Facebooku i više od 29 milijuna pratitelja na Twitteru.

National Geographic nije prvi koji je dobio negativnu reakciju od NFT-a

Kada je u pitanju dobivanje negativnih reakcija javnosti u vezi s NFT-ovima, 135 godina star časopis fokusiran na prirodu National Geographic nije sam u ovom nastojanju jer su mnoge druge tvrtke i subjekti također vidjeli isto, prema Kanada danas.

Ostala multimedijska prodajna mjesta, poput onih u industriji zabave, pa čak i industriji igara, imali su priličan udio NFT-ova koji su im se obrušili.

Izvor: Twitter Christian Bland

Jedan takav slučaj bio je s popularnim streaming servisom Netflix kada su javnosti otkrili jednu od svojih najpopularnijih emisija “Stranger Things” dobiva svoje NFT-ove Kroz svoju specijaliziranu mini-igru.

Pokretao ga je Palm blockchain kojim upravlja Candy Digital, gdje unutar NFT-ova postoje skrivene poruke koje igrači mogu otkriti.

Crypto total market cap at $995 billion on the weekend chart | Chart: TradingView.com

Međutim, baš kao iu industriji videoigara gdje ih ima mnogo Igrači su odbili NFT-ove Budući da sudjeluju u njihovim igrama, obožavatelji serije i korisnici aplikacije usluge streaminga nisu oduševljeni Netflixovim angažmanom posebno u NFT-ovima.

Čini se da je dug put da NFT-ove prihvate mase.

Prepoznatljiv imidž poslovne zajednice 2

Source link

Leave a Comment