Zašto su tvrtke počele usvajati pristupnike plaćanja kriptovalutama?


meni Checkout.com izvješće77% trgovaca koji odluče prihvatiti kriptovalutu kao plaćanje zabilježilo je povećanje prekogranične prodaje. Stoga ne čudi da četvrtina svih online tvrtki želi ponuditi kripto metode plaćanja do 2025. – broj koji će samo rasti kako se jaz u obrazovanju bude smanjivao.

I to nije samo lokalni fenomen. Prema drugom podaciOtprilike 15 174 tvrtke diljem svijeta koriste obradu plaćanja Bitcoinom, sa samo 2 300 tih tvrtki sa sjedištem u SAD-u. Dakle, masovno prihvaćanje očito raste, provjerite statistiku. Ispitajmo razloge iza ove promjene i vidimo prednosti koje kripto plaćanja pružaju tvrtkama u usporedbi s tradicionalnim pristupnicima.

Prednosti pristupnika plaćanja kriptovalutama

Iako su mnogi upoznati s osnovnim prednostima digitalne imovine, postoje određeni aspekti koji kriptovalute čine posebno privlačnim tvrtkama različitih razmjera i industrija.

Portal za kriptovalute Smanjuje troškove obrade

Jedna od najčešće spominjanih prednosti odnosi se na niske naknade. Dok u svijetu fiat valuta, trgovac može očekivati ​​da će platiti više od 3,5% svake transakcije, a naknade mogu biti samo 0,8% kada koriste najbolje pristupnike plaćanja kriptovalutama.

Obrada kriptovalute Eliminira povratne naplate i cirkulacijske rezerve

Drugi financijski poticaj odnosi se na prijevarnu nemogućnost povrata plaćanja. Budući da su sve transakcije na blockchainu prema zadanim postavkama konačne, trgovci se neće morati baviti tekućim rezervama zbog zakona o povratu plaćanja. Taj se novac može koristiti za rad i rad za povećanje prihoda.

Plaćanja putem kripto pristupnika Tvrtkama omogućuje širenje i širenje

Za razliku od bankarstva, kriptovalutama je moguće pristupiti u cijelom svijetu – sve što trebate je internetska veza. To omogućuje trgovcima da značajno povećaju svoj prekogranični potencijal i dosegnu šire tržište. Dok samo fiat tvrtke služe svojoj lokalnoj grupi, digitalna imovina ne poznaje granice. Ovo je vrlo važno ne samo za stvaranje prihoda, već i za mogućnosti oglašavanja. Jedini način da se postigne takva globalna pokrivenost u tradicionalnim financijama je ponuditi plaćanja u više od 200 lokalnih fiksnih valuta, što jednostavno nije moguće.

Kripto vrata Nudi stopu prihvaćanja od 99%

Tu je i brzina jer su plaćanja kriptovalutom trenutna. Za trgovce koji koriste PayPal, ova plaćanja mogu potrajati do 5 radnih dana. Ta neučinkovitost usporava poslovanje, što rezultira manjim prihodima. Štoviše, uz instant plaćanja, predviđanje postaje mnogo lakše. Osim vremena obrade, potrebno je uzeti u obzir i stopu odbijanja – faktor koji pokazuje koliko je transakcija odbijeno. Visoka stopa pada može povećati stopu povlačenja kupaca, što dovodi do gubitka posla.

U tradicionalnoj industriji plaćanja, automatizirani AML sustavi često odbijaju plaćanja zbog lažnih signala. Kao rezultat toga, stopa pada kod papirnatih transakcija je oko 15%, dok je praktički ne postoji kada je riječ o digitalnoj imovini. Stoga vrhunski pružatelji usluga kriptovaluta nude stopu prihvaćanja od 99% uz zadržavanje stabilnosti transakcije i isplativosti.

Instant plaćanja postoje na blockchainu budući da nema središnjih strojeva potrebnih za provjeru transakcija. Štoviše, radi 24 sata dnevno, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, u oštroj suprotnosti sa strogim radnim vremenom banke. Kao dodatni bonus, procesori poput CryptoProcessing.com pokreću vlastite čvorove kako bi osigurali trenutne transakcije čak i ako je mreža preopterećena.

Najbolji procesori plaćanja kriptovalutama

Unatoč prednostima, još uvijek postoje rizici za kriptovalute jer su u mnogim zemljama i dalje neregulirane. Kao rezultat toga, važno je surađivati ​​s renomiranim pružateljem usluga obrade kriptovalute kako biste bili sigurni da kasnije nećete biti kažnjeni ili poznati. Dakle, koji je najbolji alat za istraživanje ovih prednosti za vašu tvrtku? Postoji nekoliko opcija nakon niza golemih kolapsa kriptovaluta.

BitPay

Tradicionalni izbor bio bi BitPay. Od 2011. godine platforma svojim klijentima omogućuje “hands-off” pristup. Trgovci mogu primati uplate u stvarnim valutama umjesto u kriptovaluti koju njihovi kupci radije koriste – usluga trenutno prenosi sredstva. Uz naknadu za obradu od 1%, usluga je relativno jeftina u usporedbi s portalima za isplatu novca. Iako BitPay nije posve globalan, nudi plaćanja u osam valuta s izravnim bankovnim depozitima u 38 zemalja.

Međutim, usluga je više puta bila žrtva lošeg tiska. Krajem 2014. BitPay je izgubio više od 1,8 milijuna dolara u bitcoinima nakon što je direktor postao žrtva phishing prijevare. Kasnije, u studenom 2018., BitPay je upozorio svoje korisnike na dio zaraženog koda koji je stvoren za krađu privatnih ključeva novčanika od ljudi koji su koristili njegov otvoreni izvorni novčanik. Na stranu slučajevi lošeg tiska, BitPay ostaje solidna i respektabilna opcija.

CryptoProcessing.com

CryptoProcessing by CoinsPaid vodeći je pristupnik plaćanja za kriptovalute s više od 16 milijardi eura obrađenih. Zapravo, usluga je odgovorna za gotovo desetinu svih transakcija bitcoinom u svijetu. Naime, CryptoProcessing.com pruža funkcionalnost i za redovita i jednokratna plaćanja kriptovalutom putem API-ja, kao i mogućnost prihvaćanja digitalne imovine s nekoliko klikova putem viševalutnog kripto novčanika tvrtke.

Nema naknada za postavljanje niti mjesečnih naknada za uslugu i naplaćuje samo 0,8% transakcijske provizije. Štoviše, ovaj se postotak može dodatno smanjiti korištenjem izvornog koda platforme ili sudjelovanjem u programu ambasadora.

CryptoProcessing.com podržava više od 20 popularnih kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum, Tether, Dogecoin i Tron. Za fiat valute, usluga prihvaća više od 40 najboljih sredstava, uključujući američke dolare i eure, putem SEPA-e i SWIFT-a.

Uz to, čarobnjak nudi visok stupanj prilagodbe u više alata za plaćanje – opcije kao što su naplata, veze za plaćanje, kanali i plug-and-play čine rješenje izvrsnim za one koji traže personalizirani pristup.

Iako se digitalna imovina često smatra regulatornom sivom zonom, CryptoProcessing.com tvrtke CoinsPaid pružatelj je kripto usluga s licencom EU-a koji je u skladu sa svim europskim mjerama protiv pranja novca kako bi se osigurala transparentnost i sigurnost za sve aktivnosti. Štoviše, platforma koristi blockchain sustav bodovanja rizika za otkrivanje i uklanjanje svih lažnih transakcija.

Ako se tvrtka želi proširiti na nekoliko regija odjednom, nema potrebe povezivati ​​lokalna plaćanja sa svakom jurisdikcijom. Trenutačna konverzija u fiat valutu po zajamčenoj stopi kako bi se spriječilo neželjeno proklizavanje smanjuje zabrinutost zbog volatilnosti, dok se od tvrtki ne traži nikakvo iskustvo u kriptovaluti.

Stoga, s mnoštvom alata za plaćanje, CryptoProcessing.com je prilagodljiv tako da odgovara svakom poslovnom modelu, a istovremeno nudi konkurentsku prednost i široke marketinške mogućnosti.

Coinbase

Ne samo da se Coinbase reklamira kao jedan od najboljih vrućih novčanika na svijetu – može se koristiti i kao kripto pristupnik. Omogućuje trenutnu konverziju Bitcoina u fiat valutu bez da trgovac zatraži isplatu. U konačnici, citiran je kao jedan od najboljih pružatelja usluga Bitcoin plaćanja.

Štoviše, mjenjačnica nudi ovu uslugu potpuno besplatno za prvih 1.000.000 dolara u transakcijama. Nakon toga primjenjuje se naknada za poravnanje od 1%. Pokrivajući širok raspon valuta i tržišnih sektora, jedini nedostatak Coinbasea je to što radi u značajno ograničenom broju zemalja.

Crypto.com

Crypto.com nudi uslugu “Plaćanje” za trgovce. Ovaj sustav je visoko specijaliziran i dizajniran posebno za tržište e-trgovine. Postoje unaprijed napravljeni dodaci koji se mogu koristiti za usluge kao što je Shopify, a broj podržanih zemalja je nevjerojatno velik.

Sa samo 0,5% naknade za namirenje, Crypto.com naplaćuje najniže naknade od svih svojih konkurenata. Također ima konfiguriran sustav popusta prema kojem njegovi trgovci mogu tražiti bonuse. Međutim, ova niska stopa ima svoju cijenu – s visokim stupnjem automatizacije platforme, tvrtkama koje zahtijevaju prilagođeniji pristup to bi moglo biti glomazno.

Kripto vrata Ovdje ostati

Bez obzira na odabrano rješenje šifriranja, dokaz je u pudingu — tvrtke počinju prihvaćati enkripciju rekordnom brzinom. Prema najnovijim podacima, globalna stopa vlasništva nad digitalnom imovinom već iznosi 4,2%, s više od 320 milijuna korisnika kriptovalute diljem svijeta. Stoga je masovno usvajanje u punom zamahu, što potiče tvrtke da uključe kripto kao opciju plaćanja.Source link

Leave a Comment