Zašto su umjetnici zastrašeni ulaskom u NFT i kako mogu riješiti tu zabrinutost


Blockchain tehnologija iz temelja je redefinirala način na koji umjetnici i kreatori mogu u biti unovčiti svoj sadržaj na mreži korištenjem pametnih ugovora i stvaranjem nezamjenjivih tokena (NFT).

Međutim, blockchain je za mnoge nepoznat, pa će ljudi vjerojatno biti zastrašeni vremenom.

Kako bismo pomogli umjetnicima da uđu u NFT ekosustav i ublažili njihove opće brige oko stvaranja ili kovanja, danas ćemo proći kroz sve što trebaju znati o NFT-ovima. Kopajmo dublje.

Nezamjenjivi tokeni i njihove funkcije

Nezamjenjivi tokeni (NFT) digitalna su imovina koja može predstavljati glazbu, umjetnost, igre i druge vrste podataka. Kada je digitalna imovina kodirana na određenom blockchainu, proces koji se naziva kovanje, ona postaje nepromjenjiva.

NFT se rudari putem pametnog ugovora koji sadrži podatke o vlasništvu i druge metapodatke jedinstvene za taj određeni ugovor i NFT.

Međutim, unutar zajednice kreatora, NFT igraju mnogo širu ulogu. Osim što se mogu digitalno prenositi iz jednog novčanika u drugi, mogu se naći na sekundarnim NFT tržištima, gdje umjetnici mogu izravno unovčiti svoj rad.

Svaki NFT također može sadržavati metapodatke koji sadrže vlasnička prava. To znači da sa svakom sljedećom prodajom NFT-a izvorni umjetnik može dobiti određeni postotak kriptovalute vraćen u svoj izvorni novčanik. To znači da se umjetničko djelo može prodati više puta, a vrijednost se vraća izvornom umjetniku.

Blockchain je distribuirana baza podataka. Sadrži sekvencijalno raspoređene blokove i neprestano se širi. Svaki blok ima kriptografski hash povezan s njim, koji opisuje sadržaj prethodnog bloka, kao što su vremenske oznake, pa čak i podaci o transakciji.

Budući da se NFT-ovi stvaraju na vrhu gore spomenute javne knjige, njihovi su podaci trajni, što znači da se izvorni izvođač uvijek može pratiti i znati putem pametnih ugovora stvorenih za NFT instrument.

U trenutku kada NFT umjetnik odabere digitalno sredstvo, može ga prodati na bilo kojem NFT tržištu koje podržava standard tokena na kojem je kovan. Čineći to, oni stvaraju novi put kada je riječ o stvaranju prihoda od umjetnina. Osim toga, investitori sada imaju novu opciju diverzifikacije svog portfelja u obliku kupnje umjetnina.

Osim toga, NFT-ovi i umjetnička djela mogu se segmentirati, što znači da odabrani investitori mogu kupiti dio umjetničkih djela. Dakle, ako je posao preskup za kupnju jedne osobe, grupa investitora može dobiti postotak od njega i još uvijek zaraditi potencijalne povrate kada inače ne bi mogli.

SmartMint i njegova NFT funkcionalnost

SmartMint je platforma bez tokena koja ima za cilj omogućiti portal za umjetnike unutar prostora stvaranja NFT-a bez potrebe za poznavanjem bilo kakvog programiranja ili posjedovanja bilo kakvog prethodnog znanja o blockchainu.

Ovo uklanja mnogo tjeskobe i straha koji okružuju proces stvaranja NFT-a. Umjesto da uče o različitim blockchain mrežama, standardima tokena i NFT označnim jezicima, kreatori se mogu samo usredotočiti na svoju umjetnost i prepustiti SmartMintu da radi sav drugi posao za njih.

Svaki kreator može jednostavno koristiti platformu kao način za stvaranje, upravljanje i prodaju vlastitih NFT-ova, istovremeno zadržavajući puno vlasništvo nad svojim pametnim ugovorima, baš kao da ih je izradio ručno.

Kako umjetnici mogu biti mirni u pogledu svog rada

Krađa je još jedan razlog zašto umjetnici ili kreatori teroriziraju kroz blockchain prostor.

Kao način za suzbijanje rizika povezanih s ovim, SmartMint koristi rješenja kritične infrastrukture Pastel Network – Sense i Cascade.

Sense je detektor polu-duplikata za NFT. To u osnovi znači da koristi tehnologiju dubokog učenja za procjenu rijetkosti među NFT-ovima i može otkriti krivotvorene ili lažne NFT-ove ili bilo koga tko je prekršio autorska prava.

Cascade je, s druge strane, NFT i rješenje za pohranu metapodataka koje ima za cilj biti potpuno distribuirano, postojano i redundantno. Osim toga, pohranjuje metapodatke povezane s NFT-ovima bez potrebe za bilo kakvim pretplatama ili ugovorima. Korisnici trebaju samo jednom izvršiti početnu uplatu (u obliku mrežne naknade) i trajno pohraniti svoje podatke.

Stoga SmartMint također može pružiti potrebnu sigurnost i bezbrižnost koju traže kreatori u NFT ekosustavu.

Napredujemo s NFT-ovima kao zabrinuti umjetnik

Pregledali smo što su NFT-ovi, kako funkcioniraju i što mogu ponuditi kreatorima u smislu vrijednosti.

Svi koji su prije bili zastrašeni, nadamo se da sada bolje razumiju kako ući u NFT ekosustav.

Svaki umjetnik ili kreator može koristiti SmartMint da započne svoje NFT putovanje i počne prodavati svoje prve NFT-ove, a pritom također dobiva tantijeme.Source link

Leave a Comment