Ženska teniska reprezentacija Iowe priprema se za brutalnu proljetnu sezonu


S tri parova protiv nacionalno rangiranih programa, Hawkeyes žele poboljšati i igrati značajne igre.

Tim + Iowa + Tenis + Tim + Sudjelovanje + U + Trening + Tijekom + A + Vježba + Za + Iowa + Tenis + Tim + U + The + Hook + Tenis + %26 + Rekreacija + Kompleks + U + Iowa + Grad + U +utorak%2C+listopad+11%2C+2022.

Jerrod Ringwald

Državni teniski tim Iowe sudjeluje u vježbama tijekom treninga za teniski tim Iowe u Hawkeye Tennis & Recreation Complexu u Iowa Cityju u utorak, 11. listopada 2022.


Tijekom mjesec dana izvan sezone, ženska teniska reprezentacija Iowe provela je mnogo vremena na društvenim mrežama. Imajući igrače s tri različita kontinenta, komunikacija putem Instagrama i Snapchata bila je ključna za održavanje povezanosti tima.

Također je bio koristan alat za motivaciju.

“Imamo grupni chat na Snapchatu, baš kao da šaljemo slike jedni drugima”, rekla je Barbora Pokorna, studentica drugog razreda Iowe. “[Iowa fifth-year senior] Anya Lamoureux Stvorio tim na Instagramu, tako da svatko šalje svoju sliku nakon treninga, poput tenisa ili kondicije, a zatim označimo nekog drugog [teammate] Tko objavi drugu fotografiju, tko označi nekog drugog, a mi bismo voljeli da serija ostane na pravom putu.”

Kao jedan od rijetkih sportova u Iowi sa sezonama u jesen i proljeće, timski tenis ima izvansezonu od kraja studenog do siječnja. Tijekom tih tjedana momčad je u stalnoj pripravnosti za proljeće kada počinju konferencijske utakmice, a prvenstvo je na redu.

Iowa je kupila tri nova igrača za sezonu 2023.: Lamoureuxkoji je prešao iz Utaha i brucoša Diane Hayashida I Bea Cranholdt. za šefa Sasha Schmidkoji ulazi u svoju sedmu godinu na čelu, jesenska sezona bila je rana prilika za formiranje temelja momčadi.

Imali smo tri nova igrača, pa je potrebno neko vrijeme da uspostavimo te odnose, rekao je Schmid. “Dakle, mislim da je to samo na svakodnevnoj bazi, puno veza. Putovanje uvijek pomaže; nađemo mjesto daleko, sobu s različitim ljudima na putu, zajedno večeramo, jako se natječemo i potičemo jedni druge. Dakle, definitivno oni trenuci u kojima smo bili konkurentni.” Kao tim, stvarno ste nam pomogli, a u studenom ste negdje drugdje nego u kolovozu.”

Osim stvaranja kemije, jesenska individualna sezona također je bila prilika za procjenu snaga i slabosti igrača. Sada kada proljeće ulazi u igru, Schmid je više fokusiran na momčad.

“Mislim da je jesenska sezona puno individualnog rada i svatko stvarno radi na specifičnim potrebama vezanim uz kondiciju, snagu i natjecanje za svoju tenisku igru,” rekao je Schmid. “Kako ulazimo u proljeće, to se definitivno pomiče u fokus momčadi jer po prvi put ćemo postići timski cilj… Dvostruki bodovi bit će cilj za cijelu godinu.”

Uzimanje boda u parovima značilo je da će Hawkeyes trebati pobijediti samo tri od šest pojedinačnih mečeva u zamjenu za četiri boda potrebna za pobjedu u meču u parovima.

Hawkeyes se i dalje suočava s teškim rasporedom konferencija ovog proljeća, s utakmicama u gostima protiv 17. rangirane Ohio State i 20. rangirane Michigane, zajedno s CyHawk dvostrukom domaćom igrom protiv 22. rangirane države Iowa.

Iowa je prošle sezone izgubila od sva tri tima. Sveukupno, Hawkeyes su 2022. ostvarili omjer 7-17 s rekordom Big Ten 2-9.

“Mislim da uvijek pokušavamo natjerati svakog igrača da podigne razinu protivnika kojeg može pobijediti,” rekao je Schmid. “Mislim da je svatko napredovao, poput pobjede nad protivnikom više razine, tako da samo trebamo nastaviti s tim i onda to stalno činiti. To samo čini da se stvarno osjećaju kao da će ostati vjerni planu igre i vjeruju sebi.”

Pokorna jesenas nije puno igrala zbog ozljede lijevog ramena, ali se za trotjedni posjet rodnoj Češkoj pobrinula za reprize.

“Vraćao sam se na servis, igrao sam puno treninga kako bih se pripremio za tijek meča nakon što nisam igrao mečeve neko vrijeme,” rekao je Pokorna.

Gledajući unatrag u proljeće, Schmid je uzbuđen što vidi kako se Kranholdt i Hayashida natječu zdravi nakon što su imali problema s leđima i bolesti. Također traži juniorku iz Iowe Vipashu Mehru da je nastavi impresionirati.

“Ne mogu reći da su brucoši imali sva tri događaja na kojima su bili 100 posto zdravi, ali u trenucima kada su se stvarno osjećali fizički zdravi, odradili su stvarno odličan posao”, rekao je Schmid. “Zaista sam impresioniran Fipashom otkad je sezona završila prošle godine, stvarno je predana i to se stvarno isplatilo. Imala je neke od najkvalitetnijih i najkonzistentnijih mečeva od bilo koga u momčadi.”

Schmid je rekla da je njezina želja za poboljšanjem i igranjem značajnih utakmica nešto što bi trebalo potpiriti vatru za njezin tim tijekom dugih zimskih tjedana.

“Kad se kalendar okrene u 2023., vrlo smo blizu utakmica”, rekao je Schmid. “To je nešto što svakoga čini stvarno sretnim s osjećajem hitnosti i čini svakoga stvarno odgovornim za vlastite pripreme.”

Source link

Leave a Comment