Ženske tenisačice Gatorsa pobijedile su u svom prvom meču parova u proljetnoj sezoni na dominantan način


18. broj 18 Florida Gators ženska tenisačka ekipa produžila je niz pobjeda protiv Bullsa na 38 uzastopnih mečeva.

Gatorsi su odigrali svoju prvu dvobojnu utakmicu u sezoni 2023. u Tampi na Floridi protiv South Florida Bullsa. U igru ​​su ušli kao teški favoriti i upisali su niz od 37 pobjeda protiv USF-a. Njihov posljednji poraz od Bullsa dogodio se u travnju 1986. godine.

Pomoćni trener Jeremy Bayonne — koji je angažiran u petak — debitirao je s Gatorsima umjesto odlazeće Lauren Embry. Embry je prošlog vikenda trenirala svoj posljednji meč nakon što je 6. siječnja objavila da odustaje od sveučilišnog tenisa iz osobnih razloga.

Florida je otvorila dan pomevši mečeve parova i povela 1-0.

Učenica druge godine Floride, Carly Briggs, Alicia Dudney, suočila se s juniorkama USAF-a, Grace Schumacher i Margaret Timmermans. Meč je išao naprijed-natrag sve do rezultata 3-3. Briggs i Dudney dobili su sljedeća tri meča i zapečatili svoju pobjedu.

Meč brucošice Emme Shelton s Floride i brucošice Sophie Williams prošao je glatko. Dvojac novaka izgledao je besprijekorno, izgradivši vodstvo od 4-1 nakon pet utakmica. Dvojac je dobio dvije od sljedeće tri utakmice i povećao vodstvo parova Gatorsa na 2-0.

Prva studentica Floride Rachel Gillis i student druge godine Bent Spee imitirali su Briggsovog i Dudneyinog muža i dobili svoj meč 6-3.

Povele su 2-1 nad seniorkom Bullsa Laurom Pelisser i brucošicom Cleonom Walsh nakon tri utakmice. Zatim su dobili četiri od sljedećih šest utakmica da bi dobili svoju utakmicu i poveli Floridu 1-0.

Trojica od šestorice Gatora preuzela su vodstvo kada je započela turneja singlova; Svi osim dvojice osvojili su prve setove. Brucoš Sierra Berry bio je jedini bik koji je pobijedio Gator Sunday. Perry je pobijedila broj 63 Anastasiju Sysovu u dva seta, 6-3, 6-2.

Najimpresivniju pobjedu dana ostvarila je učenica druge godine Emily de Oliveira s Floride. Loša igra u prvom setu protiv seniorke Južne Floride Marte Falsetto Font dovela je do gubitka 2-6.

“Nisi mogao pogoditi lopticu u oceanu u prvom setu,” rekao je trener Floride Roland Thornqvist.

De Oliveira se vratila i nadživjela protivnicu sa 7-5 u sljedećem setu. Samouvjereno je stigla do pobjede 10-4 u tiebreaku od 10 poena i dobila svoj meč.

Uživate u onome što čitate? Dobijte sadržaj iz Aligatora u svoju pristiglu poštu

Pet od šest Gatora koji se natječu u pojedinačnoj konkurenciji dobili su svoje mečeve; Četiri su pobijedila u dva seta. Gailis je također pobijedila u svom prvom meču u karijeri u parovima.

Gatorsi su proširili svoju povijesnu dominaciju protiv South Florida Bullsa. Njihov rekord svih vremena pomaknuo se na 56-1 protiv suparničke zemlje.

Sljedeću utakmicu ženske ekipe igraju protiv Arizona Wildcats. Sučelit će se u subotu u 14 sati u Tucsonu, AZ.

Kontaktirajte Lukea Adragnu na ladragna@alligator.org. Pratite ga na Twitteru @Iukeadragna

Florida Crocodile neovisan je o sveučilištu od 1971., vaša današnja donacija može pomoći #SaveStudentNewsrooms. Razmotrite ponudu danas.


Zatvorite nas

Luke Dragna je student druge godine studija sporta i medija i pisac za Gator ženski tenis. U slobodno vrijeme preuzima svog mačića po imenu Pete, ažurira svoj Letterboxd i troši hrpe novca na Lego.Source link

Leave a Comment