Zlato ima sjajne rezultate, no hoće li se Bitcoin pokazati kao alternativna zaštita od inflacije?


Promptno zlato dosegnulo je u utorak najvišu razinu u devet mjeseci, dosegnuvši 1.942,51 dolara za uncu prije nego što se lagano povuklo, zajedno s općim tržištem, koje je doživjelo veliku volatilnost u ranom trgovanju zbog kvara na burzi u New Yorku.

Roba, koju mnogi smatraju najboljom zaštitom od inflacije, porasla je gotovo 20% od 3. studenog, iako je inflacija počela jenjavati tijekom zadnje polovice 2022.

bitcoin Bitcoin / američki dolarRečeno je da je nova zaštita od viših potrošačkih cijena, a također je značajno porasla od 21. studenog, skočivši za gotovo 50% od tog datuma.

the Federalna rezerva Hodao je po žici pokušavajući sniziti inflaciju podizanjem kamatnih stopa, a da pritom ne baci SAD u recesiju. U prosincu je Fed povisio kamatne stope za pola boda nakon četiri uzastopna povećanja kamatnih stopa od 0,75% ranije tijekom godine.

Uz podatke o indeksu potrošačkih cijena koji pokazuju da je inflacija porasla za 6,5% na godišnjoj razini u prosincu, što je pad sa 7,1% u studenom, ekonomisti očekuju da će središnja banka nastaviti usporavati tempo svojih povećanja.

Uz usporavanje gospodarstva, ulagači će možda hrliti u zlato, pa čak i bitcoin, radi zaštite u slučaju recesije kasnije ove godine, iako je tržište rada i dalje snažno.

Ne može se potvrditi je li bitcoin jaka zaštita od inflacije ili potpune recesije zbog nedostatka povijesti trgovanja tijekom ozbiljnih gospodarskih padova. Posljednja recesija u SAD-u uzrokovana je kolapsom mjehura nekretnina u SAD-u i trajala je od prosinca 2007. do lipnja 2009. – godine kada je Bitcoin prvi put počeo trgovati.

S druge strane, zlatom se trguje stoljećima i kroz povijest se pokazalo kao dobra zaštita od inflacije i dugoročna mudrost tijekom recesije.

Želite analizu uživo? Pronađite me u BZ Pro Loungeu! Kliknite ovdje za besplatnu probu.

grafikon spot zlata: Zlato se trguje u snažnom i dosljednom uzlaznom trendu, s najnovijom višom najnižom cijenom formiranom u ponedjeljak na 19121,49 dolara, a posljednjom najvišom cijenom od 1937,51 dolara u petak. Ako se zlato vrati na donju stranu u srijedu, najviša vrijednost u utorak djelovat će kao sljedeća viša na gornjoj strani.

Ako zlato zatvori trgovački dan blizu stabilizacije, roba će ispisati doji svijeću, što bi moglo ukazivati ​​na lokalni vrh i niže cijene na kartama. Ako se to dogodi, zlato bi moglo naći potporu na 8-dnevnom eksponencijalnom pomičnom prosjeku (EMA), koji usmjerava robu naviše od 4. studenog.

Zlato ima veći otpor na 1.943,81 USD i 1.980,84 USD i podršku ispod na 1.900,99 USD i 1.877,15 USD.

bitcoin grafikon: Bitcoinom se trgovalo po unutarnjem uzorku tijekom 24-satnog trgovanja u utorak, pri čemu su se sve cjenovne radnje odvijale unutar raspona trgovanja u ponedjeljak. Kriptovaluta se uglavnom konsolidirala bočno od subote, nakon skoka od gotovo 10% između četvrtka i petka.

Bočna konsolidacija, zajedno s rastućom cijenom, rezultirala je stabiliziranjem Bitcoina u potencijalni bikovski uzorak na dnevnom grafikonu. Ako bitcoin naposljetku krene prema gore od formiranja zastavice, izmjereni pomak ukazuje da bi kriptovaluta mogla porasti prema 24 500 USD.

Ako bitcoin padne ispod osmodnevnog eksponencijalnog pomičnog prosjeka, bikovski uzorak bit će poništen i kriptovaluta bi mogla pasti u silaznom trendu.

Bitcoin ima otpor iznad na 24,206 i 25,772 dolara i podršku ispod na 22,729 i 21,313 dolara.

Pročitajte sljedeće: Bukele koji voli bitcoine kritikuje medije dok El Salvador otplaćuje dug od 800 milijuna dolara

Fotografija: Ink Drop putem ShutterstockaSource link

Leave a Comment